ניתוח מעקף קיבה לפרוסקופי
במהלך הניתוח החולה תחת הרדמה כללית (המנותח לא חש כמובן כל כאב או אי נוחות). הניתוח מבוצע בדר"כ בגישה לפרוסקופית , ז"א מבוצעים מספר חתכים קטנים לצורך גישה לחלל הבטן ללא צורך בפתיחה רחבה של דופן הבטן.
לניתוח שני שלבים עיקריים:
ניתוק הרוב המכריע של חלל הקיבה מאזור המעבר ושט -קיבה. שארית הקיבה שנשארת מחוברת לושט (ואליה מגיע המזון הנבלע) קטנה מאוד (כ 30 סמ"ק) ומכונה פאוץ''. הנפח הקטן של הפאוץ' מאפשר למנותח לבלוע רק כמויות קטנות מאוד של נוזל או מוצק ובכך מגביל את יכולתו לאכול. הפאוץ' מחובר ללולאה של מעי דק שמעבירה את המזון הנבלע מהפאוץ' הלאה במורד מערכת העיכול.
הכירורג בונה את מערכת העיכול כך שהלולאה שמחוברת לפאוץ' אינה נחשפת לאנזימי הלבלב ולכן ספיגת המזון ממנה מנמלית. אלמנט זה תורם להפחתה בכמות הקלוריות שנספגות לגוף המנותח.
הכירורג מתאים את אורך לולאת המעי, בה לא נספג מזון, באופן אישי לכל מנותח בהתאם למידת עודף המשקל ממנו הוא סובל.